Werk

Stichting SALTVEN

Stichting Save Alternative Venues, of SALTVEN in het kort, was een stichting die zich bezig hield met het ondersteunen van alternatieve en creatieve instellingen in Nederland, die te lijden hadden onder dalende inkomsten, geen inkomsten konden genereren, geen (overheids)subsidies aan konden vragen of op welke manier dan ook in financieel zwaar weer verkeerden.

De stichting heb ik aanvankelijk opgezet samen met twee vrijwilligers van het ACU.

Veel alternatieve plekken en voormalige kraakpanden opereren volgens anarchistische of anti-kapitalistische ideologie├źn. Dit maakt het lastig om geld te verdienen met de verkoop van producten. Maar ook vragen om donaties is niet altijd even eenvoudig.

Daarom werd SALTVEN opgericht; om een brug te slaan en het mogelijk te maken voor iedereen om hun favoriete plek te steunen, terwijl ze daar ook iets voor terug krijgen.

Een mooi idee, en het heeft ook zeker wat opgeleverd voor diverse alternatieve plekken in Nederland! Omdat de samenleving weer open ging en mensen weer hun favoriete plekje in het echt konden bezoeken, eindigde ook de noodzaak om dit project door te zetten.

Mijn rol bij SALTVEN was voorzitter in het bestuur van de stichting, en daarnaast verrichte ik ook het onderhoud aan de website.